Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Clubavonden

roerstok_35

De clubavonden vinden in de regelplaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  12-06-2020   Clubavond 12-06-2020 gaat niet door.
 •  11-09-2020   Clubavond 11-09-2020
 •  09-10-2020   Clubavond 9-10-2020
 •  13-11-2020   Clubavond 13-11-2020
 •  11-12-2020   Clubavond 11-12-2020

Club avonden mei en juni

Wij als bestuur zijn van mening dat in de huidige omstandigheden met alle maatregelen ter beperking van het COVD-19 virus, het niet verantwoord is om een club avond te organiseren. We denken dat ook na 28 april; de dag waarop de regering nieuwe aankondigingen zal doen over verdere maatregelen, het nog niet verantwoord is om met een grote groep mensen een bijeenkomst te hebben in de voor ons gebruikelijke vorm. We hebben besloten om de club avonden van mei en juni ook te annuleren. De feest avond die we normaal in juni organiseren willen we, onder voorbehoud, doorschuiven naar september. Mochten we gelegenheid zien om toch eerder of op andere manier aktief te zijn zullen we dit via een nieuwsbrief weer communiceren. 

 


 


Activiteiten

Evenals in andere jaren organiseren wij ook dit jaar weer diverse bijzondere activiteiten. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. Verder geven wij regelmatig cursussen in het zelf brouwen van bier. Voor verdere vragen en eventuele aanmelding voor cursus of lidmaatschap kan on-line contact met ons worden opgenomen.

Foto's van de diverse Roerstok-activiteiten zijn te bekijken op deze website. Voor leden zijn er ook op de Roerstok website foto's te bekijken.

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!