Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website. Veel leesplezier op onze website!

Een gratis clubblad van De Roerstok?
Een van de paradepaardjes van onze vereniging is ongetwijfeld het clubblad. Al decennia lang slaagt de redactie er in om het blad steeds weer te vullen met allerlei wetenswaardigheden en activiteiten van onze vereniging. Ook staan er dikwijls interessante artikelen in van bekende thuisbrouwers uit Nederland of vertalingen van informatieve artikelen uit het bekende magazine  “Brew Your Own”. Het bekende blad voor de Amerikaanse thuisbrouwers. Nieuwsgierig geworden naar de inhoud van ons clubblad? Vraag dan een GRATIS EXEMPLAAR aan door het invullen van het contactformulier op onze website en vul bij het vakje vraag/opmerking de opmerking in “Ik ontvang graag eenmalig een gratis exemplaar van het clubblad”. Je komt dan automatisch op de verzendlijst van het eerstvolgende clubblad. Dit verplicht je verder tot niets! Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als je besluit om lid of donateur te worden van onze vereniging!

De gratis clubblad-actie geldt enkel voor verzending binnen Nederland!

Onze clubavonden
Wedstrijdcommissie
De wedstrijdcommissie in aktie

De clubavonden vinden in de regel plaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  14-04-2023   Clubavond 14-04-2023
 •  10-05-2023   Uiterste inschrijf datum Theo Stapels Trofee
 •  12-05-2023   Clubavond 12-05-2023
 •  03-06-2023   ONK Amateur bierbrouwen
 •  09-06-2023   Clubavond 09-06-2023

PROGRAMMA

 
Clubavond vrijdag 14-04-2023
De indeling van de avond is als volgt: 
19.00 uur: Zaal open.
19.15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair.
19.30 uur: Koffietijd.
20.00 uur: Opening met mededelingen.
20.10 uur: Aanvang vragenhalfuurtje.
20.40 uur: Pauze.
20.55 uur: Gastspreker Eric van der Lugt van brouwerij Jopen.
22.30 uur: Aanvang informeel gedeelte.
23.30 uur: Bestellen laatste ronde.
23.45 uur: Zaal opruimen.
00.00 uur: Sluiten.
 
Avondleider: Marc Vriens.
Verslag clubavond: Jan Dankers.
Krat/fustbier: David van Heijst.
Opruimers: Twan de Peffer; Frans-Jozef Hanckemann; Remco Heijden.
Openen en sluiten van WAT-hal: Mark van de Ven.
De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15
uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat
zeer welkom. Ook het opruimen van de zaal op het einde van de clubavond
doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp wordt zeer
gewaardeerd.

Artikeltje voor ons club blad

Iedere maand presteert de redactie het om een club blad samen te stellen, boordevol met interessante artikelen over onze fijne hobby bierbrouwen. Ons brouwers hart wordt aangewakkerd door het vuur van de passie in die stukken. Wij zijn er blij mee en vinden het telkens jammer als het al weer uit is. Het is altijd leuk om ook jouw ervaringen te delen door het inzenden van een stukje. Dit kunnen stukjes zijn over uiteen lopende zaken maar moeten wel aan het bierbrouwen gerelateerd zijn. Dus: Neem snel plaats achter je computer en deel je verhaal met ons!

Mailen kan direct naar redactie@roerstok.nl