Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Clubavonden

roerstok_35

De clubavonden vinden in de regelplaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  10-04-2020   Clubavond 10-04-2020
 •  08-05-2020   Clubavond 8-05-2020
 •  12-06-2020   Clubavond 12-06-2020

In verband met de situatie rondom het Coronavirus en de oproep van de lokale overheden om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, heeft het bestuur van De Roerstok besloten om de clubavond van vrijdag 13 maart a.s. NIET te laten doorgaan.

Ook de terug-kom-avond van de brouwcursus op donderdag 12 maart gaat niet door. Er wordt gezocht naar een alternatieve datum of passende oplossing om het gebrouwen bier te kunnen bottelen. De cursisten zijn via separate mail op de hoogte gebracht.

Nog iets verder vooruit kijkend staat de excursie naar Amsterdam op 27 maart. Helaas hebben we ook hiervoor moeten besluiten om die niet door te laten gaan en door te schuiven naar een latere datum. Meer informatie komt zo spoedig mogelijk.

Het bestuur zal zich de komende periode gaan beraden over het wel of niet doorgaan van de clubavond van april. Dat is afhankelijk van hoe de situatie m.b.t. het Coronavirus zich de komende tijd gaat ontwikkelen!

We houden jullie op de hoogte van nieuwe informatie over onze activiteiten via een (e-mail) nieuwsbrief. Dezelfde informatie zal ook verschijnen op onze website en onze facebook pagina.

We hopen op spoedig betere tijden!

Het bestuur van De Roerstok.

 


 


Activiteiten

Evenals in andere jaren organiseren wij ook dit jaar weer diverse bijzondere activiteiten. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. Verder geven wij regelmatig cursussen in het zelf brouwen van bier. Voor verdere vragen en eventuele aanmelding voor cursus of lidmaatschap kan on-line contact met ons worden opgenomen.

Foto's van de diverse Roerstok-activiteiten zijn te bekijken op deze website. Voor leden zijn er ook op de Roerstok website foto's te bekijken.

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!