Terug naar overzicht

Bierbostel brood

mei 2012

KOKEN MET BIER
 
Bierbostel brood
Maak bierbostel brood na het brouwen van je eigen bier. Bierbostel is geen afval, maar een restproduct wat je opnieuw kunt gebruiken voor bierbostelbrood.
Ingrediƫnten
350 gram bloem, 250 gram bierbostel, 2 mespuntjes zout, 7 gram broodgist, 300 ml water of zelf gebrouwen bier (bij nat bierbostel de helft gebruiken)
 
Voorbereiding
Stop alle ingrediƫnten in de broodbakmachine en laat dit 90 minuten kneden, kijk af en toe in de machine om te kijken of zich een bal vormt. Is dit niet het geval na 10 a 15 minuten, voeg dan extra meel toe.
Bereidingswijze
Na de 90 minuten kneden, plaats je de deegbol op de bakplaat met een bak-papier er tussen, maak een mooi rond brood en strijk met een natte hand de bovenkant mooi glad.
Bak het brood af in 45 minuten in midden in de oven die voorverwarmd is op 180 graden en u heeft een heerlijk zoetig brood.
Serveertips
Het resultaat mag er zijn het is een heerlijk brood geworden iets zoetig, maar dit brood smaakt erg lekker voor een stevig ontbijt. Het is een geslaagd brood, helemaal de combinatie met de broodbakmachine is ideaal.

Terug naar overzicht