Terug naar overzicht

Bierburger

oktober 2012

KOKEN MET BIER

 

Bierburger
Marinade: 1 flesje donker bier, 1 eetlepel gedroogde peterselie, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 eetlepel honing, 2 theelepels grove mosterd, 1 grote ui in ringen.
Burger: 450 gehakt half-om-half, 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 2 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels gefruite uitjes;1 à 2 eieren, zout en versgemalen peper, 4 eetl. paneermeel, 250 ml kruidenbouillon, 1 kopje bloem

 

Meng voor de marinade de ingrediënten en laat dit mengsel 20 minuten staan.
Meng voor de burger de ingrediënten gehakt t/m paneermeel en maak er vier dikke hamburgers van.
Haal de uiringen uit de marinade en dep ze droog. Zeef de marinade boven een pannetje en kook deze met de kruidenbouillon in ongeveer 20 minuten tot een stroperige biersaus. Meng de bloen met wat peper en zout. Haal de uiringen door de bloem zodat er een dun laagje op zit. Frituur de ringen in een frituurpan of in een steelpannetje met hete olie. Bak de burgers (op de barbecue?) gaar. Leg de burger op het bord, met daarop de uiringen en maak het geheel af met de biersaus.

 

Terug naar overzicht