Terug naar overzicht
4 sept. 2017 - Programma clubavond september

In deze nieuwsflits:


Programma clubavond 9 september 

In september gaan we de diverse vakantiebiertjes proeven en krijgen we een presentatie van het recept voor Kölsch van de clubkampioen Bas de Winter. Ook gaan we smaakafwijkingen ontdekken en ervaren m.b.v. FlavorAct V toevoegingen. Hiervoor gaan we aan een standaardbier vijf met smaakstof vermengde bieren proeven. Verdere details hierover in het programmablad.
 
19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Opening met mededelingen  
20:15 uur: Vragenhalfuurtje
20:45 uur: Presentatie Kölsch
21:00 uur: Pauze en evaluatie kratbier
21:30 uur: Smaakafwijkingen proeven
22:30 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven vakantiebieren
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiting.

Avondleider: Ge Bronsgeest
Kratbier: van Brouwerij Manerba, verzorgd door Wim van den Kieboom
Bar: Sander Hoogedoorn, Bart Megens
Verslag:
Opruimers: Piet Reniers, Rene van Zetten

De zaal zal om 19:00 uur worden geopend. Mocht je in staat zijn om rond 19.15 uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom!


Vakantiebieren uit Italië

 Dit jaar werden we door onze dochter en schoonzoon op sleeptouw genomen naar Noord Italië. Het dorpje Sirmione aan het Gardameer was het reisdoel. Schoonzoon Barend wilde naar de autoconstructeur van zijn Formule 3 raceauto, het Alfa Romeo museum en het museum Mille Miglia. Een ideale kans voor mij om daar op Italiaanse bieren te hunten. Via internet had ik ontdekt dat er in het noorden van het Gardameer brouwerij Leder zit (in Pieve di Ledro) en in het zuiden brouwerij Manerba. Beiden brouwen overwegend bieren naar Duitse stijl. 

Het vakantiebier wat ik voor de Roerstok heb mogen scoren is met een knipoog naar de Amerikaanse APA, HOP'N'ROLL van Manerba.
Voor de bar heb ik daar 4 verschillende bieren gekocht. Cucunera (Bock), La Blonda (Hell), Weizen (Hefeweizen) en Flordalisa (Belgisch wit). 
Ik heb daar voor mezelf nog Rebuffone (Dubbel) en La Rocca (Tripel) gescoord.

In de lokale supermarkt was de keuze aan speciaal bier te over. Het Italiaanse pils merk Birra Morettie had een zestal varianten op het schap staan zoals wij kennen van Leffe. Van brouwerij TOSCA birra Italiana Rosa en birra Italiana Chiara bieden 6% alc. Van brouwerij Nördem in Odense Gylden IPA 5,9% en van brouwerij Pironi Gran Riserva 6,9%. 

Tijdens ons bezoek aan Bergamo hadden we al snel een 2-tal biercafé's ontdekt. Maspy met 6 bieren van de tap met de namen Francy, Miriam, Ilary, Melita, Inga, en Georgia. Het volgende café tapte Chouffe van het vat en had naast de Italiaanse bieren ook keus uit vele Belgische bieren.

Wim van den Kieboom.


Vooruitblik programma clubavond 13 oktober 

In oktober is het weer tijd voor het eerste deel van de Algemene Ledenvergadering (ALV) 2017-2018 waarin de begroting voor 2018 vastgesteld zal worden en het clubkampioenschap voor de categorieën A en C (licht/smal, licht/dik, zie de website voor meer details).     

Terug naar overzicht