Terug naar overzicht
5 okt. 2020 - Club avond 9 oktober

In deze nieuwsflits:

  • Club avond update
  • De Algemene Leden Vergadering
  • De club kampioenschappen
  • Programma club avond oktober
  • Samen WAT Brouwen / brouwpakket Milde Stout
  • Fermentis Webinars

Club avond update

Aanstaande vrijdag club avond!

Na het bekend maken van de nieuwe maatregelen van de overheid in het gevecht tegen het virus, heeft het bestuur nogmaals naar de clubavond van oktober gekeken. Na rijp beraad hebben we besloten dat de geplande avond door kan gaan. Wel moeten we het aantal leden opnieuw beperken tot maximaal 30. Extra maatregel is dat we het gebruik van mondkapjes verplicht stellen. Het kapje mag af als je op je plaats zit.

Onze overige maatregelen zijn gelijk aan die van de vorige club avond. Je kunt enkel deelnemen na inschrijving via de website en je bent vrij van gezondheidsklachten gerelateerd aan Corona. Vergeet je pinpas niet want bij de bar kun je enkel pinnen.

Inschrijven club avond oktober: Website de Roerstok.  Daarna inloggen en naar "Voor leden" en "Clubavond".

We zijn hard aan het werk om via internet de club avond te streamen. Een link zal volgen zodra we dit werkend hebben. Mogelijk is echter de beschikbare internet verbinding onvoldoende en kunnen we het niet realiseren.


De Algemene Leden Vergadering (ALV)
Zoals gebruikelijk staat de clubavond van oktober in het teken van het eerste deel van de Algemene Leden Vergadering (ALV). De agenda en stukken voor de ALV staan op de Roerstok website in het ledengedeelte. Om iedereen in de gelegenheid te stellen voor inbreng of reactie kunnen leden die niet naar de club avond komen ook reageren met een e-mail naar bestuur@roerstok.nl .


Het club kampioenschap

We keuren vrijdag de bieren in categorie A en C, we hebben een paar aanpassingen om het keuren ook "Corona-proof" te doen. Alle informatie vindt je verder op onze website.

Je kunt je nog inschrijven tot uiterlijk dinsdag 6 oktober 24:00u. 

Als je bier inzendt, proef je natuurlijk zelf mee (dus inschrijven voor de club avond). Kun je niet aanwezig zijn op de clubavond, zorg dan voor dat iemand anders, die geen bier heeft ingestuurd, om jouw plaats in te nemen om te keuren. Heb je geen bier ingezonden dan kun je je opgeven om te keuren via wedstrijd@roerstok.nl . Doe dat ook voor de clubavond want dan kunnen we de tafels van te voren indelen. Een praktische wijziging: breng een pen en een lege (PET)fles mee. Tijdens het keuren krijg je een eigen glas welke je dan kan afspoelen met water uit je meegebrachte fles. De wedstrijd commissie zorgt dat er voldoende emmers aanwezig zijn waar je het spoelwater in uit kan gieten


Het Programma
18:30 uur: Het bestuur en enkele "aangewezen vrijwilligers" treffen de laatste maatregelen om de zaal in te richten
19:30 uur: Zaal open en check-in voor de leden die zijn ingeschreven, koffie op je zitplaats
20:00 uur: Opening door de voorzitter, mededelingen
20:15 uur: aanvang ALV deel 1 2020/2021.
21:00 uur: Pauze op verantwoorde wijze
21:30 uur: Clubkampioenschap in de categorieƫn licht smalbier (A) en licht dikbier (C)
22:30 uur: Informeel gedeelte 
23.00 uur: einde club avond en zaal opruimen
Avondleider: Jan in 't Groen
Verslag: een vrijwilliger wordt aan het begin van de avond gevraagd 
Bar: nog niet bekend
Fust / krat bier: n.v.t.
Opruimers: vrijwilligers om mee op te ruimen worden aan het begin van de avond gevraagd


Samen WAT Brouwen / brouwpakket Milde Stout

In het club blad kun je de aankondiging lezen voor het "Samen WAT Brouwen", wat we hebben gepland op zaterdag 21 november. Het is leuk als ook JIJ die dag met je eigen spullen een dagje komt brouwen in het WAT. We gaan een milde stout brouwen volgens het recept van Fons Michielsen. Hiervoor wordt een brouwpakket samen gesteld. Je kunt het pakket bestellen voor de aantal liters die je wilt brouwen. Je kunt het pakket ook thuis brouwen (maar samen brouwen is echt leuker!). Met een nieuwsflits zullen we aankondigen als de website open staat om in te schrijven voor het pakket.


Fermentis Webinars

Fermentis, de producent van onder andere korrel gist, verzorgt verschillende webinars die vrij toegankelijk zijn. Naast veel presentatie's in het Engels, zijn er ook gepland in het Nederlands. Het kan ook voor onze leden interessant zijn om mee te pikken. Deelname is zonder kosten šŸ˜œ (geen garantie).

7 oktober  15:00 uur   Productie, Kwaliteit en houdbaarheid van droge gist

14 oktober  15:00 uur  Droge gist hydrateren of direct doseren in wort? Wat is het beste?

28 oktober  15:00 uur  Invloed van fermentatiecondities op het smaakprofiel van bier

Een link naar het overzicht met nog meer webinars vind je hier. Een kort verslagje in het clubblad van wat je hebt geleerd van zo'n webinar wordt gewaardeerd.


 

Terug naar overzicht