Terug naar overzicht
22 feb. 2021 - Nieuwsflits februari 2021

In deze nieuwsflits:

  • Brouwpakket NEIPA

 

Brouw pakket NEIPA

Let op: laatste mogelijkheid om het brouwpakket te bestellen. Bestellen kan tot en met a.s. vrijdag 26 februari.

We bieden een brouwpakket aan voor een mooie hoppige IPA ofwel een New England IPA (NEIPA). Niet enkel een berg citra hoppen maar bovendien is het een bijzonder recept op basis van 3 graansoorten; gerst, haver en tarwe. Daar moet je wel blij van worden! Voor de prijs hoef je het ook niet te laten: 
De prijs van een pakket van 10 liter is €12,00.
 
Je kunt zelf uit een (of meerdere) van de onderstaande gistsoorten kiezen:
Fermentis US-05.
Mangrove Jack M66 Hophead.
Mangrove Jack M44 US West Coast.
Lallemand BRY-97 American West Coast Ale.
Lallemand Verdant IPA.
 
Bestellen & levering
Je kunt het brouw pakket bestellen via het leden gedeelte van de site; inloggen/voor leden/brouwpakket. . Er kunnen enkel pakketten besteld worden van 10 liter of een veelvoud hiervan, met een maximum van 50 liter.
Het is de bedoeling dat de pakketten op zaterdag 13 maart zelf worden opgehaald bij brouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Hierbij worden alle regels van het RIVM in acht genomen! Verzenden kan ook, maar dan komen de verzendkosten voor rekening van de besteller. Deze moeten gelijktijdig met het bestellen van het pakket worden betaald. 
 
De kosten voor verzending via PostNL zijn als volgt:
Pakket van 10 liter (3,6 kg):        €  7,25.
Pakket van 20 liter (7,2 kg):        €  7,25.
Pakket van 30 liter (10,8 kg):      €13,50.
Pakket van 40 liter (14,4 kg):      €13,50.
Pakket van 50 liter (18 kg):         €13,50.
 
ROERSTOK NEIPA (Recept voor 10 liter)
 
Ingrediënten
2250 gram Pilsmout 3 EBC.
500 gram Havervlokken.
500 gram Tarwevlokken.
300 gram Weyermann CaraRed-mout 40/60EBC.
 
Waterhuishouding
13 liter maischwater
4 liter spoelwater
Al het water is aangezuurd met fosforzuur.
 
Maisschema & spoelen
Gedurende 60 minuten op 68 graden Celsius Amylaserust aanhouden.
Hierna gedurende 10 minuten uitmaischen op 78 graden Celsius.
Daarna de bostel spoelen met spoelwater van 78 graden Celsius.
 
Gedurende 60 minuten koken
6 gram Citra-hoppellets (12%)
6 gram Galaxy-hoppellets (14%)
6 gram Mosaic-hoppellets (13,9%)
 
Toevoegen tijdens whirlpool (bij 80 graden Celsius)
5 gram Citra-hoppellets (12%)
5 gram Galaxy-hoppellets (14%)
5 gram Mosaic-hoppellets (13,9%)
 
Dry-hoppen na de hoofdvergisting
8 gram Citra-hoppellets (12%)
8 gram Galaxy-hoppellets (14%)
8 gram Mosaic-hoppellets (13,9%)
 
2 gram Calsiumsulfaat (gips).
1,5 gram Wyeast gistvoeding.
 
Begin SG: 1073.
Eind SG: 1016 (afhankelijk van de gistsoort).
Kleur ongeveer 14 EBC.
Bitterheid ongeveer 74 EBU.
Geschat alcohol percentage: 7,4 vol.%.


Blijf gezond, blijf brouwen en tot de volgende keer!
Het bestuur

Terug naar overzicht