Ongeblust (Peper-Meibock)

van:Ernst de Moor
gepubliceerd:'t Wort Wat september 2009
klasse:V
stijl:Meibok

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.5 %
begin SG:1072
eind SG:1026
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2125 g   3 EBC  
Carahell (14 EBC)500 g   14 EBC  
Caramout (120 EBC)250 g   120 EBC  
Northern Brewer4 g 90 min. 6 α  
Hallertau Perle11 g 90 min. 6.9 α  
Madame Jeanette peper1.5 stuks 90 min.    
Brewferm ale (korrelgist)5 g      
Safale korrelgist S-0411 g     Fermentis

Maisch schema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.30 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=181