Karmeliet Bitter Blond

van:Wim van den Kieboom
gepubliceerd:Clubblad oktober 2014
klasse:A
stijl:Blond

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcohol percentage:6.0 %
begin SG:1048
eind SG:1008
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1700   3 EBC  
Carahell (14 EBC)175   14 EBC  
Havervlokken (2 EBC)80   2 EBC  
Tarwegries80      
Suiker50      
Target15 60 min. 9.5 α  
Challenger6 5 min. 5.7 α  
Wakatuhop5   4 α  

Maisch schema

52 °C63 °C72 °C78 °C
5 min.40 min.20 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=240