American Amber Red

van:Anne Baretta
gepubliceerd:2013
klasse:B
stijl:Ale

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcohol percentage:6.4 %
begin SG:1059
eind SG:1012
EBC (kleur):42.0
EBU (bitterheid):45.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)1603g   7 EBC  
Pilsmout (3 EBC)703g   3 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC)93g   120 EBC  
Munichmout (20 EBC)80g   20 EBC  
Suiker33g      
Amarillo24g 60 min. 9% α  
Amarillo6g 0 (vlam uit) min. 9% α  
Amarillo15g 6 dagen dryhop min. 9% α  
Wyeast 3522 Belgian Ardennes       

Maisch schema

53 °C65 °C72 °C78 °C
5 min.40 min.30 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=281