Saison 1050 Roerstok

van:Jacques Bertens
gepubliceerd:Clubblad oktober 2014
klasse:A
stijl:Saison

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:5.3 %
begin SG:1050
eind SG:1002
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):32.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout ( 2 EBC)1800   2 EBC Dingemans
Tarwemout ( 3 EBC )400   3 EBC  
East Kent Goldings10 90 min. 5.5 α  
Styrian Goldings hop6 90 min. 6 α  
Styrian Goldings hop10 8 min. 6 α  
Danstar Belle Saison      Lallemand
Wyeast 3724 Belgian Saison       

Maisch schema

63 °C72 °C78 °C
35 min.25 min.3 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=238