Dubbel

van:Leden van De Roerstok
gepubliceerd:September 1995
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.0 %
begin SG:1061
eind SG:1015
EBC (kleur):50.0
EBU (bitterheid):20.0
Water typeMaischwater: 7 liter. Beslag aanzuren met b.v. melkzuur tot pH = 5,5. Spoelwater:7 liter (indien nod

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2000 g   3 EBC  
Munichmout (15 EBC)750 g   15 EBC  
Caramelmout (100 EBC)250 g   100 EBC  
Hallertau25 g   5% α  

Maisch schema

52 °C62 °C68 °C72 °C78 °C
20 min.30 min.15 min.15 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=249