Reichwein Quadrupel

van:Francine en Jan Reichwein
gepubliceerd:December 2002
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:10.0 %
begin SG:1094
eind SG:1020
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0
Water typeMaischwater: 10 liter. Spoelwater: 6 liter

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)3000 g   3 EBC  
Special-B (250 EBC)300 g   250 EBC  
Chocolademout (1000 EBC)20 g   1000 EBC  
Gerstevlokken 65 g      
Rietsuiker200 g      
Kandijsuiker, donker200 g      
Brewers Gold5 g   6% α  
Hallertau - Magnum2 g   11% α  
Hersbrucker (4,9% a)6 g   4.9 α  
Iers Mos (Irish Moss)1 theelepeltje      

Maisch schema

52 °C60 °C66 °C73 °C78 °C
20 min.20 min.50 min.50 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=251