Dubbel met eik

van:Paul Langenberg
klasse:B
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1080
eind SG:1018
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)1300g   3 EBC  
Munichmout (12 EBC)1700g   12 EBC  
Brown Malt (200)70g   200 EBC  
Cara belge70g      
Caramout (150 EBC)70g   150 EBC  
Aromamout (120 EBC)80g   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)80g   800 EBC  
Suiker150g      
Northern Brewer25g 90 min. 10% α  
Cascade3g 15 min. 8 α  
Wyeast 1762 Belgian Abbey I    5% α  

Maisch schema

63 °C73 °C
45 min.45 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=256