Coffee Russian Imperial Stout

klasse:D
stijl:Russian Imperial Stout

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:9.0 %
begin SG:1090
eind SG:1027
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):55.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Palemout (7 EBC)3500 g   7 EBC  
Gerst, geroosterd (1000 EBC)480 g   1000 EBC  
Chocolademout (900 EBC)240 g   900 EBC  
Special B (400 EBC)240 g   400 EBC  
Havervlokken (2 EBC)120 g   2 EBC  
Magnum15 g 60 min. 14.5 α  
East Kent Goldings39 g 15 min. 4 α  
Zoethout1 stokje 10 min.    
Koffie (gebrouwen)375 ml      
Wyeast 1028 London Ale       

Maisch schema

67 °C
60 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=275