Dubbel

van:Paul Langeberg
gepubliceerd:Clubblad januari 2012
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batch grootte:30 l.
kooktijd:60 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1080
eind SG:1018
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)5000   3 EBC  
Vienna mout (8 EBC)250   8 EBC  
Biscuitmout (B) (50 EBC)200   50 EBC  
Zwarte Mout (1000 EBC)100   1000 EBC  
Tarwevlokken1000      
Havervlokken500      
Basterdsuiker, donker500      
Hallertau75 60 min. 7 α  
Challenger45 15 min. 5.8 α  

Maisch schema

55 °C62 °C72 °C78 °C
1 min.45 min.45 min.1 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=293