St Bernardus Abt 60th Anniversary Edition Kloon

van:Kristen England
gepubliceerd:Brew Your Own
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:11.0 %
begin SG:1103
eind SG:1017
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):15.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2400 gr   3 EBC  
Munichmout (20 EBC)750 gr   20 EBC  
Aromamout (120 EBC)240 gr   120 EBC  
Carafa special III 1500120 gr   1500 EBC Weyermann
Kandijsuiker, donker750 gr      
Basterdsuiker, donker240 gr      
Wyeast 3787 trappist high gravity      wyeast
Challenger7.5 gr 60 min min. 7 % α  
Styrian Goldings hop7 20 min min. 5 % α  

Maisch schema

57 °C63 °C74 °C78 °C
15 min.35 min.25 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=314