Barleywine Brut methode champenoise

van:Piet Reniers
klasse:C
stijl:Barley wine

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:11.9 %
begin SG:1085
eind SG:1006
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):25.0
Water typePh 5,2

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2200 gr   3 EBC  
Carahell (14 EBC)400 gr   14 EBC  
Vienna mout (8 EBC)400 gr   8 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC)200 gr   10 EBC  
Tarwemout ( 3 EBC )200 gr   3 EBC  
Rietsuiker600 gr      
Northern Brewer10 gr 90 min. 8.5 % α  
Goldings3 gr   4.9 % α  
Saaz hop3 gr   3.8 % α  
Hallertau Tradition3 gr   3.5 % α  
SafAle US-051 zakje      
Koriander1 gr      
Komijnzaad1 gr      
Karwijzaad0.5 gr      
Kaneel0.5 gr      
Steranijs0.25 gr      

Maisch schema

63 °C78 °C
90 min.5 min.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=316