Terug naar overzicht

Dronken haantjes (± 4 personen)

oktober 2007

KOKEN MET BIER

 

Dronken haantjes (± 4 personen)

Ingrediënten: 4 halve jonge haantjes, 3 dl Hertog Jan Winterbier, 100 gram boter, 15 gram tarwebloem, 2 eetlepels, fijngehakte bieslook, zout, peper, 100 gram sjalotjes, 100 gram champignons, 1 teentje knoflook, 1 dl kippebouillon

Voorbereiden: Knoflook pellen en fijnhakken. Sjalotjes pellen, champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Kneed 25 gram van boter met de bloem tot een beurre manié. Haantjes met zout en peper bestrooien.

Bereiden: Verhit 75 gram boter in een braadslee en braad hierin de haantjes even aan. Voeg de sjalotjes, champignons en knoflook toe. Schuif de braadslee in de voorverwarmde oven (175 °C) en braad de haantjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de haantjes uit de slede en houd ze warm. Blus de rest af met het bier en bouillon. Giet alles over in een pan, breng het aan de kook; voeg al roerend de beurre manié toe. Blijf roeren tot saus licht gebonden is. Saus over 4 borden verdelen en vlees erop leggen. Met bieslook bestrooien. Serveren met aardappelkroketten en sperzieboontjes.

 

Terug naar overzicht