Terug naar overzicht

Biergroe(n)ten uit Ierland

maart 2008

KOKEN MET BIER

 

Biergroe(n)ten uit Ierland

Voor 4 personen: 12 sjalotjes, 4 stengels bleekselderij, 2 flinke winterpenen, 2 pastinaken, 1 teen knoflook, klontje boter, 3 deciliter bouillon, 50 gram bruine suiker, 1 deciliter donker Iers bier, 6 flinke tomaten, 3 takjes tijm, zout en peper

 

Ontvel de sjalotjes. Maak de overige groenten schoon en snijd ze in plakjes. Bak de sjalotjes licht aan in een klontje boter. Voeg de overige groenten toe en bak ze 5 minuten mee. Voeg de bouillon, de suiker en het bier toe en roer het geheel even goed door. Snijd de tomaten in fijne blokjes en voeg deze ook toe, samen met de takjes tijm en zout en peper naar smaak. Laat het stoofpotje op een laag vuur een half uur pruttelen tot het vocht verdampt is en de groenten net gaar zijn. Het gerecht heeft dan een heerlijk volle, zoute en licht bittere smaak. Lekker met grote, gekookte aardappelen en voor de liefhebbers een stuk vlees.

 

Overgenomen uit het mooie blad “Landleven”, winter 2008

Terug naar overzicht