Terug naar overzicht

Mosterdsoep met witbier

september 2008
Door: Frits Haen

 

KOKEN MET BIER

Mosterdsoep met witbier

2 uien, 1 bosje bladselderij, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels bloem, 2 theelepels kerriepoeder, 750 ml geconcentreerde bouillon, 4 eetlepels grove mosterd, 4 eetlepels slagroom, 2 eierdooiers, 300 ml witbier, 2 eetlepels fijngesneden bieslook.


Snipper de uien zo fijn mogelijk en hak dan de selderij. Smelt de boter en fruit hierin de gesnipperde uien tot ze glazig zien. Roer er met een houten lepel de bloem en het kerriepoeder door. Schenk er langzaam, onder voortdurend roeren, de bouillon en het bier bij. Blijf zolang roeren tot een licht gebonden en volkomen gladde soep is verkregen. Roer de bladselderij door de soep en laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Proef nu, misschien moet er nog wat zout of peper bij. Vermeng ondertussen in een kom de mosterd, de slagroom en de eierdooiers. Klop met een garde alles goed los. Roer er daarna wat hete soep door. Schenk het mengsel bij de soep. Roer alles krachtig door en neem de pan van de warmtebron. Strooi vlak voor het opdienen de fijngesneden bieslook over de soep.


Tip : Geef er lekker warm en knapperig stokbrood bij.

Terug naar overzicht