Terug naar overzicht

Kapucijners met pompoen, ham en Leffe dubbel

november 2009

KOKEN MET BIER

 

Kapucijners met pompoen, ham en Leffe dubbel

Ingrediƫnten voor 4 personen: 200 gram gekookte ham in blokjes, 1 ui, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels chilipoeder, 1 blik kapucijners (750 Ơ 800 gram), 400 gram pompoen, 1 dl kippen- of groentenbouillon, 2 eetlepels zonnebloem of olijfolie, 2 dl Leffe Dubbel, vier eetlepels fijngehakte bladselderij, peper uit de molen, en zout naar smaak.

Bereidingswijze:

De ui schillen, in blokjes snijden en in een braadpan om en om bakken in de olie, tot de ui lichtbruin van kleur is. De pompoen schillen, pitten verwijderen en in blokjes snijden. Hittebron verlagen, tomatenpuree erdoor roeren, uitgelekte kapucijners, blokjes pompoen, Chilipoeder en groentenbouillon erbij doen en gedurende twintig tot vijfentwintig minuten op een lage hittebron stoven. Het bier en de in blokjes gesneden ham erdoor roeren en nog tien minuten verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en tenslotte de fijngehakte bladselderij erdoor roeren. Serveer hierbij drooggekookte witte rijst of stokbrood en drink een goed gekoeld glas Leffe Dubbel.

 

Terug naar overzicht