Terug naar overzicht | |
Brulée van geitenkaas, Gandaham, appel en een emulsie van Black Albert en Luikse stroop |
januari 2011 |
KOKEN MET BIER
Brulée van geitenkaas, Gandaham, appel en een emulsie van Black Albert en Luikse stroop
Ingrediënten: geitenkaas (buche-vorm), appel (Granny Smith), Black Albert of ander zwaar donker bier, Luikse stroop, sneetje Gandaham, suiker. Werkwijze: Snij de geitenkaas in gelijke schijfjes (ongeveer 3 cm dik), omwikkel dit met een sneetje Gandaham, snij de appel in een julienne, neem een el Luikse stroop, voeg een klein beetje bier toe en verwarm dit in de microgolf (zo kan je makkelijker bier en stroop mengen), strooi wat suiker op de geitenkaas en karameliseer dit met een brandertje (cfr crême brulée). Presentatie: schik het geitenkaasje in het midden van het bord, leg de julienne van appel in een hoekje, napeer de emulsie van bier en Luikse stroop rond het geitenkaasje. Smakelijk! |
|
Terug naar overzicht |