Terug naar overzicht | |
Lamsfilet met fluitbonen, pompoen, lente-ui en Jopen Lentebier |
april 2011 |
KOKEN MET BIER
Lamsfilet met fluitbonen, pompoen, lente-ui en Jopen Lentebier
Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram lamsfilet, 250 gram fluitbonen (flageolets), eventueel tuinbonen, uit pot of blik, 250 gram flespompoen of andere soort pompoen, 2 lente-uien, 2 eetlepels roomboter, 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 8 eetlepels gevogeltefond, 8 eetlepels Jopen Lentebier, mespuntje fijngehakte verse rozemarijndraadjes, 4 kleine takjes verse rozemarijn, peper uit de molen en zout naar smaak.
Bereidingswijze: De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen. Flespompoen schillen, zaadlijst en zaden verwijderen en in dunne reepjes of kleine blokjes snijden. De harde onderkant van de lente-ui afsnijden en in ringetjes snijden. Lamsfilet in gelijkmatige stukken snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een wok verwarmen en de blokjes pompoen roerbakken tot deze beetgaar zijn. Ringetjes lente-ui, gevogeltefond, het bier en fijngehakte rozemarijn toevoegen. Goed roeren en 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Vervolgens de fluitbonen of tuinbonen erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de lamsfilet om en om bakken. Ervoor zorgen dat de binnenkant mooi rosé van kleur is. In aluminiumfolie wikkelen en nog kort in het midden van een voorverwarmde oven plaatsen. Lamsfilet met de groenten en saus over voorverwarmde borden verdelen en met een klein takje rozemarijn garneren. Serveren met aardappelkroketjes, vergezeld van een goed gekoeld glas Jopen Lentebier. |
|
Terug naar overzicht |