Aspergebier
Van 20 tot en met 29 januari vindt in Berlijn de internationale GrĂ¼ne Woche plaats. Tijdens deze wereldwijd grootste beurs op het gebied van voedsel, landbouw en tuinbouw komt de kloosterbrouwerij uit het Duitse Neuzelle met een wereldprimeur. Voor het eerst zal er aspergebier en probiotisch bier gepresenteerd worden. Hiermee is de kloosterbrouwerij weer twee regionale specialiteiten rijker. De kloosterbrouwerij Neuzelle ligt in Brandenburg, de Duitse deelstaat, die bekend staat om zijn aspergeteelt. Brouwerijbaas Helmut Fritsche is erg blij met zijn nieuwste regionale specialiteit. Het aspergebier is een traditioneel gebrouwen pils, waaraan aspergesap is toegevoegd. Ook het probiotische bier is een nieuwigheid onder de biersoorten. Het bier bevat geen alcohol en is verrijkt met vitaliserende culturen, die de gezondheidsbewuste genieter moeten overtuigen met hun smaak. Het bier bevat natuurlijke probiotische culturen die met fruitige aroma's verrijkt worden. Beide biersoorten zullen vanaf 1 maart 2012 verkrijgbaar zijn.
Bron: AGF.nl, 18 januari 2012 Met dank aan Jan van Pelt |