Terug naar overzicht

Asperge bier

februari 2012
Door: Jan van Pelt

Aspergebier

Van 20 tot en met 29 januari vindt in Berlijn de internationale GrĂ¼ne Woche plaats. Tijdens
deze wereldwijd grootste beurs op het gebied van voedsel, landbouw en tuinbouw komt de
kloosterbrouwerij uit het Duitse Neuzelle met een wereldprimeur. Voor het eerst zal er
aspergebier en probiotisch bier gepresenteerd worden. Hiermee is de kloosterbrouwerij
weer twee regionale specialiteiten rijker.
De kloosterbrouwerij Neuzelle ligt in Brandenburg, de Duitse deelstaat, die bekend staat
om zijn aspergeteelt. Brouwerijbaas Helmut Fritsche is erg blij met zijn nieuwste regionale
specialiteit. Het aspergebier is een traditioneel gebrouwen pils, waaraan aspergesap is
toegevoegd.
Ook het probiotische bier is een nieuwigheid onder de biersoorten. Het bier bevat geen
alcohol en is verrijkt met vitaliserende culturen, die de gezondheidsbewuste genieter
moeten overtuigen met hun smaak. Het bier bevat natuurlijke probiotische culturen die met
fruitige aroma's verrijkt worden.
Beide biersoorten zullen vanaf 1 maart 2012 verkrijgbaar zijn.

Bron: AGF.nl, 18 januari 2012
Met dank aan Jan van Pelt

Terug naar overzicht