Terug naar overzicht | |
Aardappelschotel met winterbier |
februari 2012 |
KOKEN MET BIER Aardappelschotel met winterbier (± 4 pers) 1 kg aardappelen, 10 gram boter, 150 gr dobbelsteentjes vetspek, 1 stengel bleekselderij, ½ bosje peterselie, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels bloem, 2 dl Hertog Jan winterbier, 1 kleine ui, zout en versgemalen peper Bak de dobbelsteentjes vetspek uit in de boter. Schep ze uit de pan en houd apart. Fruit de fijngesneden bleekselderij, ui, knoflook en peterselie aan in het spekvet. Strooi de bloem er over, schep alles goed door elkaar en giet er al roerend het bier bij. Doe de spekjes terug in de pan, breng op smaak met peper en zout en laat de saus op laag vuur 30 minuten zachtjes koken. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil in een pan met water in 25 minuten gaar. Pel de aardappelen en snijd ze in plakken. Leg de plakken in een schaal en giet er de warme saus over. Serveer de schotel bij vlees. |
|
Terug naar overzicht |