Terug naar overzicht

Gegrilde varkenskoteletjes

juni 2012

KOKEN MET BIER
Gegrilde varkenskoteletjes met bleekselderij, tuinbonen en Hertog Jan Karakter
 
Type bier: Amber
Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 4 varkenskoteletjes, elk 125 tot 150 gram
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel korianderzaadjes
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 2 sjalotjes
  • 1 bleekselderijstengel
  • 200 gram tuinbonen, uit pot of blik
  • 6 eetlepels gevogeltebouillon
  • 1 dl Hertog Jan Karakter, flesje van 30 cl
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 
Bereidingswijze:
In een mengschaal een marinade maken van 4 eetlepels olie, het bier, geplette koriander- en komijnzaadjes en knoflook uit de knijper. Goed roeren en de varkenskoteletjes gedurende 3 uur in dit mengsel marineren. Af en toe omkeren. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Draadjes van de bleekselderij verwijderen en in blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de blokjes bleekselderij en stukjes sjalot roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de tuinbonen en bouillon toevoegen. Gedurende 15 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Varkenskoteletjes met keukenpapier deppen en op een grillpan of op de barbecue aan beide kanten lichtbruin grillen. Af en toe omkeren. De varkenskoteletjes met de rest van de marinade lichtjes met een penseel bestrijken en nog heel kort grillen. Op smaak brengen met peper en zout. Gegrilde varkenskoteletjes met de groenten serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Karakter
 
Bron: Biercuisine.nl

Terug naar overzicht