Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
|
Het ONK 2015 wordt georganiseerd door Het Bergsche Bierbrouwersgilde. Voor het kloonbier is gekozen voor Oesterstout van de Scheldebrouwerij.
Het recept is een zeewaardig stout experiment. |
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcohol percentage: | 8.0 % |
| begin SG: | 1082 |
| eind SG: | 1020 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 35.0 |
Maisch schema
| 55 °C | 66 °C | 72 °C | 78 °C |
| 15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
In plaats van rauwe oesters kunnen ook oesterschelpen worden gebruikt.
Problemen bij brouwen
150 gram rauwe oester met pekel ( uit blik) 15 min koken
Smaak impressie
Oesterstout is een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur.
de Roerstok receptendatabase:
http://www.roerstok.nl/recepten?id=242