Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

D'n Doerrack

van:Ed Jacobs en Eric Kampfraath
klasse:C
stijl:Ale

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.0 %
begin SG:1062
eind SG:1015
EBC (kleur):28.0
EBU (bitterheid):38.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2700 g   3 EBC  
Aromamout (150 EBC)130 g   150 EBC  
Chocolademout (800 EBC)35 g   800 EBC  
Fuggles6 90 min. 4 α  
Styrian Goldings hop6 g 90 min. 1 α  
Cascade22 15 min. 3 α  
Wyeast 1275 Thames Valley Ale6 g   4 α  
SafAle US-054   6 α  

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
10 min.40 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Een lekker biertje. Een ale zonder pale ale mout. Alleen hopbloemen gebruikt.

Opmerkingen van de web redactie

Dit bier wordt gebrouwen op de gezamelijke brouwdag 2015
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=244