Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Porter
| van: | Erik Bouman en Bas van de Voort | 
| gepubliceerd: | Hillegom | 
| klasse: | B | 
| stijl: | Porter | 
Beschrijving
| 
 
 1e prijs ONK 1997 en Nederlands Kampioen 1997 
  | 
Recept gegevens
| batch grootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcohol percentage: | 0.0 % | 
| begin SG: | 1054 | 
| eind SG: | 1020 | 
| EBC (kleur): | 0.0 | 
| EBU (bitterheid): | 0.0 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | merk / leverancier | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1800g | 3 EBC | ||
| Kristalmout (120 EBC) | 320g | 120 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 70g | 800 EBC | ||
| Goldings | 33g | 5% α | ||
| Goldings | 5g | 4% α | 
Maisch schema
| 53 °C | 68 °C | 74 °C | 78 °C | 
| 15 min. | 45 min. | 15 min. | 5 min. | 






