Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Rook Rogge Porter

van:Jacques Bertens
klasse:B
stijl:Porter

Beschrijving

Deze maand een bijzonder recept geïnspireerd door bieren die ik in Amerika gedronken heb. Het bier is zeer zacht van smaak voor een Porter. Qua kleur zou hij wat donkerder mogen.

 

-Jacques Bertens

Recept gegevens

batch grootte:23 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:6.1 %
begin SG:1056
EBC (kleur):79.0
EBU (bitterheid):31.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2474g   3 EBC  
Roggemout ( 10 EBC )1944g   10 EBC  
Rauchtarwe1060g   4 EBC  
Chocolademout (900 EBC)177g   900 EBC  
Zwarte mout (1400 EBC)24g   1400 EBC  
Pacific Gem14g 90 min. 13.9 α  
Goldings10g 15 min. 6 α  
Perle10g 10 min. 8 α  
Goldings5g 5 min. 6 α  
Aurora10g 5 min. 9 α  
Aurora12g   1 α  
Mangrove Jack's Burton Union M79       

Maisch schema

68 °C73 °C76 °C
45 min.20 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Deze maand een bijzonder recept geïnspireerd door bieren die ik in Amerika gedronken heb. Het bier is zeer zacht van smaak voor een Porter. Qua kleur zou hij wat donkerder mogen.

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater 15,06 liter en Spoelwater 16,91 liter
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=272