Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

De Zoemende Bisschop

van:Herman Soemers, Huub Soemers en Peter Jasperse
gepubliceerd:Tilburg
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1076
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)2000 g   3 EBC  
Tarwe, ongemout1500 g      
Kandijsuiker, donker250 g      
Saaz hop10 g 90 min. 3% α  
Hersbrucker Spalt10 g 90 min.    
Brewers Gold10 g 90 min. 6.5% α  
Koriander12.5 g      

Maisch schema

62 °C72 °C78 °C
60 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Koken: Het wort is 90 minuten gekookt en de hop is aan het begin van het koken in zijn geheel toegevoegd. Na het koken is de koriander toegevoegd nadat eerst het vuur onder de brouwketel was gedoofd. Na het koken is het wort d.m.v. een tegenstroomkoeler

Opmerkingen van de web redactie

Maischwater: 11 liter en Spoelwater: 5 liter
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=274