Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saison Avec les bons Voeux

van:Paul Langeberg
klasse:C
stijl:Saison

Beschrijving

Franse Saison.                                                                                                              Deze keer een recept van een Saison, Frans type. Zelf heb ik enkele malen uit Frankrijk de Biere de Garde meegenomen. Die is volgens mij lichter van alcohol, daarom heb ik zelf het recept daarop aangepast, mijn begin Sg was 1060. Het bier staat nog te gisten maar is nu na twee weken gezakt naar 1004. Hoe het uiteindelijk zal smaken weet is dus niet. Dit recept vond ik op Hobbybrouwen, ik zou zeggen: pas het aan (of niet natuurlijk) maar je hebt dan wel een richtlijn. Je kunt je dan mooi mengen in de discussie op het forum.

Maischschema

Omschrijving

start temperatuur (gr. C)

Eind temperatuur

Verwarmingstijd (min)

Beslagdikte (l/kg)

Temperature Step 0,25 ÂșC/min

45

72

108

4,98

Recept gegevens

batch grootte:24 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:0.0 %
begin SG:1070
eind SG:1003
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):35.0
Brouwhuis efficiëntie74 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)5081 gr   3 EBC  
Suiker1152 gr      
Tarwemout ( 3 EBC )542 gr   3 EBC  
Hallertau Merkur70 gr 90 min. 6 α  
Fuggles24 gr 1 min. 4 α  
Saaz hop24 gr 1 min. 3.8 α  
Fuggles15 gr Dry min. 4 α  
Saaz hop15 Dry min. 3.8 α  
Wyeast 3711 French Saison1      
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=318