Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Karmeliet Kloon

van:Gerrie Hage
gepubliceerd:Clibblad
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batch grootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcohol percentage:8.5 %
begin SG:1084
eind SG:1013
EBC (kleur):13.0
EBU (bitterheid):37.0
Brouwhuis efficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardemerk / leverancier
Pilsmout (3 EBC)4000 g   3 EBC  
Spelt500 g      
Tarwemout (4 EBC)1500 g   4 EBC  
Havervlokken (2 EBC)500 g   2 EBC  
Suiker500 g      
Saflager T-5811 g     Fermentis
Hallertau Mittelfruh75 g 90 min. 4.1 α  
Sinaasappelschil, gedroogde15 g 10 min.    
Koriander5 g 10 min.    

Maisch schema

44 °C62 °C72 °C78 °C
10 min.30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Ik heb 2e keer gebrouwen en de hop veranderd in Cascade hop. Hij lijkt nu nog meer op de karmeliet. Ik heb ook 2.5 gram suiker per flesje toegevoegd.
de Roerstok receptendatabase: http://www.roerstok.nl/recepten?id=325