Terug naar overzicht

Gebakken zalm met tomaten-biersaus

maart 2012

KOKEN MET BIER
 
Gebakken zalm met tomaten-biersaus
Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram tomaten, 4 sjalotten, 2 tenen knoflook, 1 dl olijfolie, 1 flesje Grolsch lentebok, 2 eetlepels zonnebloemolie, 4 dunne plakken zalmfilet à circa 150 gram, zout, peper, verse basilicumblaadjes
 
Bereiden: Ontvel de tomaten, halveer ze en knijp er de pitjes uit. Hak het vruchtvlees van de tomaten klein. Pel en snipper de sjalotten. Pers de knoflook uit.
Verhit ¼ van de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Schenk het bier erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het bier indampen tot circa ½ dl. schep er de stukjes tomaat door. Leg het deksel op de pan en laat de tomatensaus circa 15 minuten zachtjes koken. Verhit in die tijd de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de plakken zalmfilet in circa 3 minuten aan beide kanten snel gaar. Bestrooi ze met wat zout en peper. Breng de tomatensaus op smaak en roer er de rest van de olijfolie en wat kleingesneden basilicum door. Schep de tomatensaus op borden en leg er de moten zalm bovenop. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer er gebakken jonge krielaardappeltjes bij.
 
Bron: Grolsch – Koken met de vier jaargetijden

Terug naar overzicht