Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Clubavonden

De clubavonden vinden in de regel plaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is 't Wat, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende clubavonden:

  • 12-05-2017
  • 09-06-2017 -> tevens jaarlijkse feestavond!

 

PROGRAMMA Clubavond vrijdag 12 mei 2017:

In mei gaan we luisteren naar een lezing van Jacques Bertens over innovatieve bieren. Jacques geeft tips voor het samenstellen en ontwikkelen van innovatieve recepten en het uitvoeren van minibrouwsels ter voorbereiding van een vernieuwend bier. In het bijzonder wordt ingegaan op nieuwe mout- en hopsoorten.

Ook gaan we het Schots Schaap proeven, een porter met hout en whisky. En er is nog meer te proeven aan de stamtafel van brouwerij van de oirsprong. Genoeg te zien, te horen en te doen dus. Want proeven is doen.

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen  
20:15 uur: Vragenhalfuurtje
20:45 uur: Kratbier
21:00 uur: Evaluatie kratbier
21:15 uur: Lezing Jacques Bertens: "Innovatieve bieren"
22:30 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven bier van "brouwerij van de Oirsprong" aan de stamtafel
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiting.

Avondleider: Manus van Bommel.
Kratbier: Koos en Mark Romme, "Het Schotse schaap", een porter met hout en whisky.
Bar: Sander Hoogedoorn, Wil Pullens en Anton Miekes.
Verslag: Jens Kuiper.
Opruimers: Jan van Hooge, Titus Spee en Ed Jussen.

De zaal zal door Harrie Geerts om 19:00 uur worden geopend. Mocht je in staat zijn om rond 19.15 uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom!

Activiteiten

Evenals in andere jaren organiseren wij ook dit jaar weer diverse bijzondere activiteiten. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. Verder geven wij regelmatig cursussen in het zelf brouwen van bier. Voor verdere vragen en eventuele aanmelding voor cursus of lidmaatschap kan on-line contact met ons worden opgenomen.

Foto's van de diverse Roerstok-activiteiten zijn te bekijken op deze website. Voor leden zijn er ook op de Roerstok website foto's te bekijken.

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!