Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Clubavonden

De clubavonden vinden in de regel plaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is 't Wat, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende clubavonden:

  • 10-3-2017
  • 14-4-2017

PROGRAMMA Clubavond vrijdag 10 maart 2017:

In maart komt Adrie Otte, onder andere bekend van het boek 'Verander water in bier', brouwerij Het Witte Paard, en de brouwsoftware brouwhulp, langs om de langverwachte presentatie  te geven die vorig jaar door omstandigheden niet door kon gaan. Adrie zal als onderdeel van de presentatie een recept presenteren op basis waarvan een brouwpakket samengesteld zal worden dat vervolgens door de leden besteld (en gebrouwen ;-) kan worden. 

19:00 uur: Zaal open
19:15 uur: Inrichten ruimte, klaarzetten meubilair
19:30 uur: Koffietijd
20:00 uur: Mededelingen  
20:15 uur: Presentatie Adrie Otte over het samenstellen van recepten
21:00 uur: Pauze met fustbier presentatie
21:15 uur: Evaluatie fust- of kratbier
21:30 uur: Vragen voor Adrie
22:00 uur: Vragenhalfuurtje
22:30 uur: Begin informeel gedeelte, met proeven van meegebrachte bieren aan stamtafel
23:30 uur: Bestellen laatste ronde
23:45 uur: Zaal opruimen
00:00 uur: Sluiten

Avondleider:Christian Bertens
Fustbier: Marc Vriens, dubbel gebrouwen met eigen suikerstroop
Bar: Sander Hoogendoorn, Lex van Berkel en Bas de Winter.
Wil je het verslag schrijven, graag melden bij het bestuur.

Guido van Gorp, Mark Vriens (junior ;-) en Niels hebben zich gemeld om op te ruimen.

De zaal zal door Edwin om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom.

Activiteiten

Evenals in andere jaren organiseren wij ook dit jaar weer diverse bijzondere activiteiten. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. Verder geven wij regelmatig cursussen in het zelf brouwen van bier. Voor verdere vragen en eventuele aanmelding voor cursus of lidmaatschap kan on-line contact met ons worden opgenomen.

Foto's van de diverse Roerstok-activiteiten zijn te bekijken op deze website. Voor leden zijn er ook op de Roerstok website foto's te bekijken.

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!