Terug naar overzicht

Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA

september 2011
Door: Han Hidalgo

KOKEN MET BIER

 

Kalkoenfilet, milde kerriesaus en Oude Schaterhand IPA

Bij het ABT-bier van de maand juni Oude Schaterhand IPA van de brouwerij Dochter van de Korenaar heeft Han Hidalgo een gerecht met kalkoenfilet gemaakt. Overigens is het uiteraard ook mogelijk om dit gerecht met een andere India Pale Ale (IPA) van circa 7% alcohol te combineren. Eet smakelijk! (foto:  M. Therese Bruggeman)

 

Ingrediënten voor vier personen: 400 gram kalkoenfilet, liefst bio kwaliteit, 2 sjalotjes, 2 theelepels milde kerriepoeder,3 eetlepels olijf- of zonneblomolie, 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon, 2 eetlepels crème fraîche, 6 eetlepels Oude Schaterhand IPA Dochter van de Korenaar, 4 radijsjes, gave blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs, peper uit de molen en zout naar smaak.

 

Bereidingswijze: Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Kalkoenfilet in kleine blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok of braadpan verwarmen en de kalkoenfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en kort bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de bouillon en milde kerriepoeder erbij doen. In ruim 20 minuten gaar stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd het vocht iets inkoken en het bier al roerende toevoegen. Tegen het einde van de stooftijd op een hogere hittebron goed verwarmen en daarna crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Over blaadjes spinazie, snijbiet of loof van radijs verdelen. Met een dun plakje radijs garneren. Als aperitiefhapje serveren samen met het ABT-bier van de maand Oude Schaterhand IPA van de Dochter van de Korenaar in Baarle-Hertog. 

 

Bron: Biercuisine.nl Han Hidalgo

 

Terug naar overzicht