Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Een gratis clubblad van De Roerstok?
Een van de paradepaardjes van onze vereniging is ongetwijfeld het clubblad. Al decennia lang slaagt de redactie er in om het blad steeds weer te vullen met allerlei wetenswaardigheden en activiteiten van onze vereniging. Ook staan er dikwijls interessante artikelen in van bekende thuisbrouwers uit Nederland of vertalingen van informatieve artikelen uit het bekende magazine  “Brew Your Own”. Het bekende blad voor de Amerikaanse thuisbrouwers. Nieuwsgierig geworden naar de inhoud van ons clubblad? Vraag dan een GRATIS EXEMPLAAR aan door het invullen van het contactformulier op onze website en vul bij het vakje vraag/opmerking de opmerking in “Ik ontvang graag eenmalig een gratis exemplaar van het clubblad”. Je komt dan automatisch op de verzendlijst van het eerstvolgende clubblad. Dit verplicht je verder tot niets! Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als je besluit om lid of donateur te worden van onze vereniging!

De gratis clubblad-actie geldt enkel voor verzending binnen Nederland!

Clubavonden
Danny linnenbank clubkampioen

De clubavonden vinden in de regel plaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Clubkampioen.

Op afgelopen feestavond zijn de prijzen uitgereikt voor de clubkampieonschappen. De clubkampioen 2021-2022 is geworden:
Danny Linnenbank

De complete uitslag van de wedstrijd kan hier je vinden.

De Theo Stapels Trofee is gewonnen door: Frans van Loon.

 

Eerstvolgende activiteiten:

Zaterdag 11 februari 2023: Samen Wat Brouwen in de WAT-hal (Kampioensbier Danny Linnenbank).

 •  10-02-2023   Clubavond 10-02-2023
 •  11-02-2023   Samen wat brouwen: Blonde Stoot
 •  10-03-2023   Clubavond 10-03-2023
 •  25-03-2023   Basis cursus bier brouwen
 •  14-04-2023   Clubavond 14-04-2023
 •  12-05-2023   Clubavond 12-05-2023
 •  03-06-2023   ONK Amateur bierbrouwen
 •  09-06-2023   Clubavond 09-06-2023

PROGRAMMA
 
Clubavond vrijdag 10 februari 2023.
Zoals gebruikelijk staat de clubavond van februari weer in het teken van het 2e deel van de ALV en de wedstrijd om het clubkampioenschap voor de categorieën B & D (donker gekleurde bieren). De stukken voor de ALV zijn zoals gebruikelijk weer te vinden op het ledengedeelte van de Roerstok-website. Hier is ook het regelement te vinden van de wedstrijd voor het clubkampioenschap, onder het kopje “Clubwedstrijd”. Heb je nog geen bier ingeschreven voor het clubkampioenschap? Dat kan nog via de website tot uiterlijk 2 dagen voor de clubavond, dus tot woensdag 8 februari! Aarzel niet en schrijf je bieren snel in.
 
19.00 uur: Zaal open en klaarzetten van tafels en stoelen.
19.30 uur: Koffietijd.
20.00 uur: Aanvang clubavond met mededelingen .
20.10 uur: Opening ALV deel 2 2023/2024.
21.00 uur: Pauze.
21.15 uur: Aanvang wedstrijd clubkampioenschap klassen B & D.
22.45 uur: Aanvang informeel gedeelte.
23.30 uur: Bestellen laatste ronde.
23.45 uur: Aanvang zaal opruimen.
00.00 uur: Sluiten.
Avondleider: Jan in ’t Groen.
Verslag clubavond: Huub Soemers.
Krat en fustbier: Geen krat of fustbier i.v.m. clubwedstrijd.
Opruimers: Matthijs v.d. Riet; Jan-Maarten v.d. Riet; Jan Danker.
Openen en sluiten van de WAT-hal: Rien van Leeuwen.
De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15
uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat
zeer welkom. Ook het opruimen van de zaal op het einde van de clubavond
doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp wordt zeer
gewaardeerd.


Artikeltje voor ons club blad

Iedere maand presteert de redactie het om een club blad samen te stellen, boordevol met interessante artikelen over onze fijne hobby bierbrouwen. Ons brouwers hart wordt aangewakkerd door het vuur van de passie in die stukken. Wij zijn er blij mee en vinden het telkens jammer als het al weer uit is. Het is altijd leuk om ook jouw ervaringen te delen door het inzenden van een stukje. Dit kunnen stukjes zijn over uiteen lopende zaken maar moeten wel aan het bierbrouwen gerelateerd zijn. Dus: Neem snel plaats achter je computer en deel je verhaal met ons!

Mailen kan direct naar redactie@roerstok.nl


Activiteiten

Gedurende het hele jaar organiseren wij diverse bijzondere activiteiten. Via ons clubblad en deze website houden we hier iedereen van op de hoogte. 

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!