Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website. Veel leesplezier op onze website!

Een gratis clubblad van De Roerstok?
Een van de paradepaardjes van onze vereniging is ongetwijfeld het clubblad. Al decennia lang slaagt de redactie er in om het blad steeds weer te vullen met allerlei wetenswaardigheden en activiteiten van onze vereniging. Ook staan er dikwijls interessante artikelen in van bekende thuisbrouwers uit Nederland of vertalingen van informatieve artikelen uit het bekende magazine  “Brew Your Own”. Het bekende blad voor de Amerikaanse thuisbrouwers. Nieuwsgierig geworden naar de inhoud van ons clubblad? Vraag dan een GRATIS EXEMPLAAR aan door het invullen van het contactformulier op onze website en vul bij het vakje vraag/opmerking de opmerking in “Ik ontvang graag eenmalig een gratis exemplaar van het clubblad”. Je komt dan automatisch op de verzendlijst van het eerstvolgende clubblad. Dit verplicht je verder tot niets! Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als je besluit om lid of donateur te worden van onze vereniging!

De gratis clubblad-actie geldt enkel voor verzending binnen Nederland!


8 Juni 2024 Prijsuitreiking

ONK 2024 Amateur Bierbrouwen

Locatie: Tilburg "Spoorzone" bij de LOC Brewery

 

Inschrijven voor het ONK 2024 start op 01-01-2024

Afbeelding1

Onze clubavonden

De clubavonden vinden in de regel plaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond. Kom gerust eens een avondje langs om de sfeer te proeven, dat verplicht je tot niets!

 •  13-04-2024   Bieren ophalen ONK 2024
 •  20-04-2024   Bieren rondbrengen keurmeesters
 •  08-06-2024   Prijsuitreiking ONK 2024 Amateur Bierbrouwen
 •  01-12-2024   Brouwpakket
 •  11-12-2024   Samen wat brouwen: test

PROGRAMMA
 
Clubavond vrijdag 8 maart 2024.
Komende clubavond zal wederom in het teken staan van ons 40 jarig bestaan. Gerrie Hage en Huub Soemers zullen ons meenemen op een tocht door de geschiedenis van De Roerstok. Verder zal de Lustrumcommissie een of meerdere gratis Lustrumartikelen uitdelen en kunnen degene die extra lustrumartikelen via de website hebben besteld deze ook in ontvangst nemen. Het betreft Lustrumglazen, Lustrumbier, Lustrum-shirts en Roerstok kroonkurken. Dus zorg dat je erbij bent!
 
19.00 uur: Zaal open en klaarzetten van tafels en stoelen.
19.30 uur: Koffietijd.
20.00 uur: Aanvang clubavond met mededelingen.
20.10 uur: Vragenhalfuurtje.
20.40 uur: 1e Pauze.
21.00 uur: 40 Jaar Roerstok door Gerrie Hage & Huub Soemers.
22.00 uur: 2 Pauze.
22.15 uur: Uitreiken lustrumartikelen (zie artikel verderop in het clubblad).
22.45 uur: Aanvang Stamtafel-proeverij en start informeel gedeelte.
23.30 uur: Bestellen laatste ronde.
23.45 uur: Aanvang zaal opruimen.
00.00 uur: Sluiten.
Avondleider: Danny Linnenbank.
Verslag clubavond: Peter Mermans.
Krat en fustbier: Danny Linnenbank.
Opruimers: Rob v/d Linden, Marc v/d Linden en Erik v/d Grinten.
Openen en sluiten van de WAT-hal: Jan in ’t Groen.

De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom. Ook het opruimen van de zaal op het einde van de clubavond doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp wordt zeer
gewaardeerd.