Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website. Veel leesplezier op onze website!

Een gratis clubblad van De Roerstok?
Een van de paradepaardjes van onze vereniging is ongetwijfeld het clubblad. Al decennia lang slaagt de redactie er in om het blad steeds weer te vullen met allerlei wetenswaardigheden en activiteiten van onze vereniging. Ook staan er dikwijls interessante artikelen in van bekende thuisbrouwers uit Nederland of vertalingen van informatieve artikelen uit het bekende magazine  “Brew Your Own”. Het bekende blad voor de Amerikaanse thuisbrouwers. Nieuwsgierig geworden naar de inhoud van ons clubblad? Vraag dan een GRATIS EXEMPLAAR aan door het invullen van het contactformulier op onze website en vul bij het vakje vraag/opmerking de opmerking in “Ik ontvang graag eenmalig een gratis exemplaar van het clubblad”. Je komt dan automatisch op de verzendlijst van het eerstvolgende clubblad. Dit verplicht je verder tot niets! Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als je besluit om lid of donateur te worden van onze vereniging!

De gratis clubblad-actie geldt enkel voor verzending binnen Nederland!

8 Juni 2024 Prijsuitreiking ONK 2024 Amateur Bierbrouwen  

Locatie: Tilburg "Spoorzone" bij de LOC Brewery

 

Onze clubavonden

De clubavonden vinden in de regel plaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond. Kom gerust eens een avondje langs om de sfeer te proeven, dat verplicht je tot niets!

Flyer

 •  13-10-2023   ALV Oktober 2023
 •  10-11-2023   Clubavond november
 •  11-11-2023   Samen wat brouwen
 •  10-02-2024   Brouwcursus
 •  13-04-2024   Bieren ophalen ONK 2024
 •  20-04-2024   Bieren rondbrengen keurmeesters
 •  08-06-2024   Prijsuitreiking ONK 2024 Amateur Bierbrouwen

Uitslagen clubwedstrijd 2022/2023

Op de feestelijke clubavond van j.l. vrijdag 9 juni werden zoals gewoonlijk weer de uitslagen bekend gemaakt van de clubwedstrijd van De Roerstok van het brouwseizoen 2022/2023. Ook werd  voor de 2e keer de Theo Stapels Trofee uitgereikt. Een eerbetoon aan onze helaas te vroeg overleden lid, Theo Stapels.

De uitslagen van de wedstrijd zijn hier te vinden!

Op de onderstaande foto de nieuwe clubkampioen van De Roerstok 2022/2023:

Jan v.d. Hoogen

DSC_0517__2_

 

Op de onderstaande foto de winnaar van de Theo Stapels Trofee 2022/2023:

Huub Soemers

DSC_0458__2_

 


 

IMG_20230609_WA0037

PROGRAMMA 

Clubavond 13 oktober 2023
Zoals gebruikelijk staat de clubavond van oktober weer in het teken van het eerste deel van de ALV en de wedstrijd om het clubkampioenschap voor de categorieën A & C ( de licht gekleurde bieren). De stukken voor de ALV zijn zoals gebruikelijk weer te vinden op het ledengedeelte van de Roerstok-website. Hier is ook het reglement te vinden van de wedstrijd voor het clubkampioenschap, onder het kopje “Clubwedstrijd”. Heb je nog geen bier ingeleverd voor het clubkampioenschap? Dat kan nog via de website tot uiterlijk 2 dagen voor de clubavond, dus tot woensdag 11 oktober 24.00 uur! Aarzel niet en zendt je bieren snel in, niet geschoten is altijd mis!

19.00 uur: Zaal open en klaarzetten van tafels en stoelen. 
19.30 uur: Koffietijd. 
20.00 uur: Aanvang van de clubavond en mededelingen. 
20.05 uur: Opening ALV deel 1 2023/2024. 
21.00 uur: Pauze. 
21.15 uur: Aanvang wedstrijd clubkampioenschap klassen A & C. 
22.45 uur: Aanvang informeel gedeelte. 
23.30 uur: Bestellen laatste ronde. 
23.45 uur: Aanvang zaal opruimen. 
00.00 uur: Sluiten. 

Avondleider: Jan in ’t Groen. 
Verslag clubavond: Huub Soemers. 
Opruimers: Diane Goos; Jack Goos; John van Gils.
Open en sluiten Wat-hal: Rien van Leeuwen.

De zaal zal om 19.00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19.15 uur een handje hierbij te helpen met het opstellen van tafels en stoelen, dan is dat erg welkom. Ook het opruimen aan het einde van de avond doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp hierbij wordt erg gewaardeerd.

Artikeltje voor ons club blad

Iedere maand presteert de redactie het om een club blad samen te stellen, boordevol met interessante artikelen over onze fijne hobby bierbrouwen. Ons brouwers hart wordt aangewakkerd door het vuur van de passie in die stukken. Wij zijn er blij mee en vinden het telkens jammer als het al weer uit is. Het is altijd leuk om ook jouw ervaringen te delen door het inzenden van een stukje. Dit kunnen stukjes zijn over uiteen lopende zaken maar moeten natuurlijk wel aan het bierbrouwen gerelateerd zijn. Ook tips over artikelen op internet zijn welkom. Dus: Neem snel plaats achter je computer en deel je verhaal met ons!

Mailen kan direct naar redactie@roerstok.nl