Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Clubavonden

roerstok_35

De clubavonden vinden in de regelplaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  13-03-2020   Clubavond "Hooghoudt - over bier en jenever"
 •  27-03-2020   Excursie regio Amsterdam
 •  10-04-2020   Clubavond 10-04-2020
 •  08-05-2020   Clubavond 8-05-2020
 •  12-06-2020   Clubavond 12-06-2020

Programma clubavond 14 februari

Natuurlijk heb je vrijdag 14 februari veel liefs en aandacht gegeven aan de liefde van je leven, het is tenminste Valentijnsdag en dat kan niet zomaar voorbij gaan. Zonder discussie krijg je daarna permissie om ook wat tijd te besteden aan je andere hobby "bierbrouwen" en kun je weer gezellig naar de clubavond komen. Vergeet niet om de brouwsels mee te nemen die je van tevoren hebt aangemeld voor de clubwedstrijd.

We beginnen met een korte Algemene Leden vergadering. De notulen, agenda en financiĆ«le stukken zijn in te zien op het ledengedeelte van de website en gaan daarna door naar het proeven voor de clubwedstrijd. De agenda voor de avond is als volgt: 

19:00 uur: Zaal open
19:30 uur: Koffie
20:00 uur: Aanvang ALV 2019/2020 (deel 2). Belangrijkste agendapunten:

  • Financieel verslag afgelopen kalenderjaar (zie ledengedeelte)
  • Voorstelling kandidaten voor het bestuur, verkiezing

21:00 uur: Pauze
21:15 uur: Clubwedstrijd in de categorieĆ«n donker smalbier en donker dikbier (klasse B en D)
22:30 uur: Begin informeel gedeelte
23.30 uur: Bestellen laatste ronde
23.45 uur: Zaal opruimen
00.00 uur: Sluiten

Avondleider: Manus van Bommel
Verslag: Huub Soemers
Kratbier: Niet van toepassing i.v.m de wedstrijd
Bar: Sander Hoogendoorn, Koos Romme, Bas de Winter
Opruimers: Groep Drunen

De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom. Ook het opruimen van de zaal op het einde van de clubavond doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp wordt zeer gewaardeerd.


Clubwedstrijd 2019-2020 deel 2: klasse B en D (donker smal en donker dikbier)

Zoals gebruikelijk zal na het 2e deel van de ALV het 2e deel van de clubwedstrijd gehouden worden, dus klasse B (donker smal) en klasse D (donker dik). Inschrijven gaat weer via de clubwedstrijd pagina op de website. Hier staat ook de lijst met biertypen die ingezonden kunnen worden. Voor vragen kun je terecht bij de wedstrijdcommissie: wedstrijd@roerstok.nl.

Als je bier(en) inlevert voor de wedstrijd, doe je automatisch mee aan het proeven. Geen bier(en) om in te leveren? Geen nood, proeven kan toch! Stel je smaakpapillen een half uurtje beschikbaar aan de club en geef je mening. Je kan het niet fout doen want het zijn jouw papillen, dus meld je nu aan voor enkel proeven: wedstrijd@roerstok.nl.


Vooruitblik programma clubavond maart

We lichten een tipje van de sluier op: "Hooghoudt - over bier en jenever". Volgende keer meer hierover maar bijzonder wordt het zeker.


Foto's clubavond januari
Ook genoten van de presentatie van Jos Haeck, mout-meester van mouterij de Swaen?

Hieronder een paar foto's van de clubavond. klik hier om alle foto's te zien.

Activiteiten

Evenals in andere jaren organiseren wij ook dit jaar weer diverse bijzondere activiteiten. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. Verder geven wij regelmatig cursussen in het zelf brouwen van bier. Voor verdere vragen en eventuele aanmelding voor cursus of lidmaatschap kan on-line contact met ons worden opgenomen.

Foto's van de diverse Roerstok-activiteiten zijn te bekijken op deze website. Voor leden zijn er ook op de Roerstok website foto's te bekijken.

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!