Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Een gratis clubblad van De Roerstok?
Een van de paradepaardjes van onze vereniging is ongetwijfeld het clubblad. Al decennia lang slaagt de redactie er in om het blad steeds weer te vullen met allerlei wetenswaardigheden en activiteiten van onze vereniging. Ook staan er dikwijls interessante artikelen in van bekende thuisbrouwers uit Nederland of vertalingen van informatieve artikelen uit het bekende magazine  “Brew Your Own”. Het bekende blad voor de Amerikaanse thuisbrouwers. Nieuwsgierig geworden naar de inhoud van ons clubblad? Vraag dan een GRATIS EXEMPLAAR aan door het invullen van het contactformulier op onze website en vul bij het vakje vraag/opmerking de opmerking in “Ik ontvang graag eenmalig een gratis exemplaar van het clubblad”. Je komt dan automatisch op de verzendlijst van het eerstvolgende clubblad. Dit verplicht je verder tot niets! Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als je besluit om lid of donateur te worden van onze vereniging!

De gratis clubblad-actie geldt enkel voor verzending binnen Nederland!

Clubavonden

roerstok_35

De clubavonden vinden in de regelplaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  10-06-2022   Club avond 10 juni
 •  15-10-2022   Basis cursus Bier brouwen

 

ROERSTOK FEESTAVOND 2022
 
Vrijdag 10 juni 2022
Op vrijdag 10 juni a.s. is het weer zo ver! Dan vindt onze jaarlijkse feestavond plaats. Als jij je nog niet hebt aangemeld dan kan dat nog tot zondag 5 juni a.s. en wel via het ledengedeelte van de site van onze vereniging. Gedurende de avond zullen er een aantal heerlijke door de Roerstokleden gebrouwen bieren verkrijgbaar zijn en slaan we ook weer een fust Practice What You Preach aan. Ook voor eten is gezorgd en wel in de vorm van een heerlijke barbecue! Indien je een vega-pakket wilt is dat ook mogelijk. Stuur dan even een mailtje naar: bestuur@roerstok.nl
 
De feestavond is enkel toegankelijk voor leden van De Roerstok en hun eventuele partner!
 
Plaats van handeling is het WAT-gebouw, waar ook onze clubavonden plaats vinden. Het avondprogramma ziet er ongeveer als volgt uit:

  • 18.00 uur: Zaal inrichten (hulp is hierbij altijd welkom).
  • 19.00 uur: Ontvangst van alle gasten.
  • 19.30 uur: Opening van de barbecue.
  • 21.00 uur: Prijsuitreiking Roerstok clubkampioenschappen 2021/2022 & de Theo Stapels Trofee.
  • 23.30: Bestellen laatste ronde.
  • 23.45: Aanvang met opruimen.
  • 00.00 uur: Sluiting van de avond.

Stukje voor ons club blad

Iedere maand presteert de redactie het om een club blad samen te stellen, boordevol met interessante stukken. Ons brouwers hart wordt aangewakkerd door het vuur van de passie in die stukken. Wij zijn er blij mee en vinden het telkens jammer als het al weer uit is. Het is altijd leuk om ook jouw ervaringen te delen door het inzenden van een stukje. Dit kunnen stukjes zijn over uiteen lopende zaken maar moeten wel aan het bierbrouwen gerelateerd zijn. Dus: zoek pen en papier en deel je verhaal! Mailen kan direct naar redactie@roerstok.nl


Activiteiten

In voorgaande jaren organiseerden wij diverse bijzondere activiteiten, door de maatregelen tbv het bestrijden van het Corona virus zijn we erg beperkt maar dit komt zodra mogelijk weer op gang. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. 

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!