Welkom op de website van De Roerstok

"De Roerstok" is een vereniging van amateur bierbrouwers met Tilburg als thuisbasis, maar met leden uit het hele land (en buitenland). De vereniging is in 1984 opgericht, en heeft tot doel het amateur bierbrouwen te bevorderen. Dit doet de Roerstok o.a. door het organiseren van verschillende activiteiten; zo wordt er 10 keer per jaar een clubblad uitgegeven en een clubavond georganiseerd. Ook organiseert de club elk jaar een clubkampioenschap, en dagen waarop er gezamenlijk gebrouwen wordt. Verder geeft de club om de paar maanden een brouwcursus. Verdere informatie over onze vereniging en over het bierbrouwen kun je vinden op de vele pagina's van onze website.

Een gratis clubblad van De Roerstok?
Een van de paradepaardjes van onze vereniging is ongetwijfeld het clubblad. Al decennia lang slaagt de redactie er in om het blad steeds weer te vullen met allerlei wetenswaardigheden en activiteiten van onze vereniging. Ook staan er dikwijls interessante artikelen in van bekende thuisbrouwers uit Nederland of vertalingen van informatieve artikelen uit het bekende magazine  “Brew Your Own”. Het bekende blad voor de Amerikaanse thuisbrouwers. Nieuwsgierig geworden naar de inhoud van ons clubblad? Vraag dan een GRATIS EXEMPLAAR aan door het invullen van het contactformulier op onze website en vul bij het vakje vraag/opmerking de opmerking in “Ik ontvang graag eenmalig een gratis exemplaar van het clubblad”. Je komt dan automatisch op de verzendlijst van het eerstvolgende clubblad. Dit verplicht je verder tot niets! Natuurlijk zouden wij het fijn vinden als je besluit om lid of donateur te worden van onze vereniging!

De gratis clubblad-actie geldt enkel voor verzending binnen Nederland!

Clubavonden

roerstok_35

De clubavonden vinden in de regelplaats op de tweede vrijdag van iedere maand (uitgezonderd in de maanden juli en augustus), zie ook de clubkalender. De locatie is Stichting WAT, Jules de Beerstraat 6 te Tilburg. Voor een routebeschrijving en een kaartje van de locatie zie de pagina over de Roerstok clubavond.

Eerstvolgende activiteiten:

 •  11-02-2022   Club avond 11 februari 2022
 •  11-03-2022   Club avond 11 maart 2022
 •  08-04-2022   Club avond 8 april 2022
 •  13-05-2022   Club avond 13 mei
 •  10-06-2022   Club avond 10 juni

Club avond 11 februari

Wij gaan ervan uit dat de club avond in februari weer "gewoon"door kan gaan. Hoe dat "gewoon" dan is, weten we nog niet precies, we houden de Corona maatregelen in de gaten en zullen jullie op tijd berichten over hoe de avond gaat verlopen. Hieronder staat dus onze verwachting.  


Club avond 11 februari

Zoals gebruikelijk staat de clubavond van februari weer in het teken van het 2e deel van de ALV en de wedstrijd om het clubkampioenschap voor de categorieën A & C (donker gekleurde bieren). De stukken voor de ALV zijn zoals gebruikelijk weer te vinden op het ledengedeelte van de Roerstok-website. Hier is ook het regelement te vinden van de wedstrijd voor het clubkampioenschap, onder het kopje “Clubwedstrijd”. Heb je nog geen bier ingeschreven voor het clubkampioenschap? Dat kan nog via de website tot uiterlijk 2 dagen voor de clubavond, dus tot woensdag 9 februari! Aarzel niet en schrijf je bieren snel in, niet geschoten is altijd mis!
 
19.00 uur: Zaal open en klaarzetten van tafels en stoelen
19.30 uur: Koffietijd
20.00 uur: Aanvang clubavond met mededelingen en de uitgestelde Nieuwjaars-toast
 
Dit keer proosten we met een heel bijzonder bier van de tap: Namelijk “Practice What You Preach”. Het resultaat van de samenwerking tussen La Trappe en Brewdog. Het is een hartverwarmende Quadrupel van maar liefst 10% alcohol. Gebrouwen met diverse moutsoorten, tarwemout, glucosestroop, Amerikaanse hopsoorten en Schotse heidehoning. Onze dank gaat hierbij uit naar Christian Roosen, accountmanager & Zytholoog van Trappistenbrouwerij Koningshoeven. Van zijn hand zullen er binnenkort in het clubblad ook een aantal interessante artikelen worden gepubliceerd.

20.10 uur: Opening ALV deel 2 2021/2022
21.15 uur: Aanvang wedstrijd clubkampioenschap klassen B & D
22.45 uur: Aanvang informeel gedeelte
23.30 uur: Bestellen laatste ronde
23.45 uur: Aanvang zaal opruimen
00.00 uur: Sluiten
 
Avondleider: Jan in ’t Groen.
Verslag clubavond: Huub Soemers.
De zaal zal om 19:00 uur geopend worden. Mocht je in staat zijn om rond 19:15 uur een handje te helpen met het opstellen van de tafels en stoelen dan is dat zeer welkom. Ook het opruimen van de zaal op het einde van de clubavond doen we graag samen, vele handen maken licht werk en alle hulp wordt zeer gewaardeerd.


Stukje voor ons club blad

Iedere maand presteert de redactie het om een club blad samen te stellen, boordevol met interessante stukken. Ons brouwers hart wordt aangewakkerd door het vuur van de passie in die stukken. Wij zijn er blij mee en vinden het telkens jammer als het al weer uit is. Het is altijd leuk om ook jouw ervaringen te delen door het inzenden van een stukje. Dit kunnen stukjes zijn over uiteen lopende zaken maar moeten wel aan het bierbouwen gerelateerd zijn. Dus: zoek pen en papier en deel je verhaal! Mailen kan direct naar redactie@roerstok.nl


Activiteiten

In voorgaande jaren organiseerden wij diverse bijzondere activiteiten, door de maatregelen tbv het bestrijden van het Corona virus zijn we erg beperkt maar dit komt zodra mogelijk weer op gang. Via clubblad en deze website houden we iedereen op de hoogte. 

Veel leesplezier op onze internet-pagina's!