Terug naar overzicht

Hamlapjes in witbier

maart 2009

KOKEN MET BIER

Hamlapjes in witbier (Hoofdgerecht voor 2 personen)

1 kleine komkommer, 1 kleine winterwortel in reepjes, 2 hamlappen van ca. 150 gram per stuk, zout en versgemalen peper, 50 gram boter, 1 eetlepel bloem, 1 theelepel kerriepoeder, 1 flesje witbier, 100 ml crème fraîche, 2 eetlepels bladselderij grof gesneden.

 

Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes, snijd de helften in blokjes. Schep ze door de wortelreepjes. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak de hamlappen aan beide kanten bruin. Bak ze op een laag pitje in 10 tot 15minuten gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Roerbak de komkommer en wortel 3 minuten in het bakvet. Strooi er bloem en kerriepoeder over en roer goed door. Giet het bier erover en breng alles aan de kook. Stoof zachtjes 3 à 4 minuten. Voeg zout en peper toe en roer de crème fraîche erdoor. Leg het vlees erbij en verwarm zonder te koken. Serveer de hamlapjes met de groenten. Bestrooi het gerecht met de gesneden selderij.

Terug naar overzicht