Bierbrouwcursus

LUSTRUMBIERBROUWCURSUS


Zaterdag 10 februari 2024.
Speciaal ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van amateur bierbrouwers vereniging De Roerstok organiseert onze vereniging een wel heel bijzondere cursus bierbrouwen! Tijdens de cursusdag zullen namelijk ook een aantal zeer ervaren brouwers van de Roerstok ‘acte de présence’ geven. Op deze manier kun je tijdens de cursus ook eens langs deze brouwers en hun installaties lopen, om een praatje te maken en hun verschillende installaties te bewonderen. Ook kun je daar zien waar een hobby als bierbrouwen allemaal toe kan leiden.
 
De cursusdag zelf
De cursus bestaat uit één brouwdag. Tijdens de brouwdag komen zowel de theorie als de praktijk aan bod. Op deze dag brouwen jullie gezamenlijk je eerste bier onder begeleiding van de cursusleider(s). Aan het eind van de brouwdag neem je jouw deel van jullie zelf gebrouwen bier in een emmer mee naar huis, om het daar te laten vergisten. Als het bier na een paar weken is uitvergist kun je dat zelf thuis afvullen op flessen. Daarvoor krijg je een zeer duidelijk instructie mee, in de vorm van een videofilm. Ook de middelen om de flessen en hulpmiddelen te reinigen/ontsmetten krijgen de cursisten op het eind van de brouwdag mee naar huis.
 
Tijdens de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Theorie van het brouwproces.
 • Brouwen van een bier.
 • Hygiëne in het brouwproces.
 • Bottelen van het bier.
 • Proeven van een eigen gebrouwen bier.

 
De volgende dingen zijn bij de cursus inbegrepen:

 • Een jaar lidmaatschap met recht op bezoek van de clubavonden en ontvangst van het clubblad.
 • Het cursusboekje "Bierbrouwen voor beginners".
 • Je neemt op het eind van de dag 10 liter zelf gebrouwen bier mee naar huis. Evenals de volgende spullen:
 • Gistings-emmer, waterslot met rubber stopje, bottelpijpje, hevelslang, schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen.
 • Een uitgebreide instructie waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je zelf thuis je uitvergiste bier kunt afvullen op (beugel)flessen.
 • Nazorg door de cursusleider via de mail/ telefonisch of op clubavonden, bij eventuele vragen of problemen tijdens het vergisten of bottelen.

 
Aanmelden en de kosten.
Aanmelden voor de brouwcursus gaat via de website van De Roerstok. Je dient bij aanmelding je betaling via Ideal te doen en na betaling is je inschrijving definitief. De kosten voor de cursus zijn tijdelijk €75 p.p. (normaal €90)
Dit is dus inclusief een jaar lidmaatschap van De Roerstok en ontvangst van het clubblad (10 keer per jaar). Uiteraard mag je dan ook de leerzame en gezellige clubavonden (ook 10 keer per jaar) bezoeken.
De cursuslocatie is de WAT-hal in Tilburg. De brouwdag is van 9.00 tot ca. 16.00 uur. Aanvullende informatie over de locatie en tijden wordt te zijner tijd bekend gemaakt per e-mail.
De cursus wordt in groepsverband gegeven. Er kunnen maximaal 12 cursisten per groep deelnemen. Het minimumaantal deelnemers is 9 personen. Lustrumlogo

Je kunt de commissie die de cursussen organiseert mailen voor meer informatie.

Brouwcursus
Za. 10 februari 2024
9.00
WAT-hal
   Speciaal voor het lidmaatschap
Opmerkingen
Nog even voor de statistieken


Privacy

We gebruiken de gegevens die je hebt ingevuld alleen om te reageren op je vraag of opmerking. Lees voor je op "Verstuur" klikt onze Privacyverklaring en vink het vakje aan als je ermee instemt.

Overzicht
Kostenoverzicht
Totaal0,-