Terug naar overzicht

Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree en Bush Amber

april 2010

KOKEN MET BIER

 

Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree en Bush Amber



Benodigdheden voor 4 personen;

500 gram rundergehakt, 2 uien, 2 tenen knoflook, 50 gram rozijnen, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels fijngehakte bladselderij, 4 eetlepels zonnebloemolie, 250 gram aardappels, 1 dl. melk, 2 eetlepels roomboter, 50 gram geraspte belegen kaas, 1 flesje Bush Amber (25cl.), peper uit de molen en zout naar smaak


De olie verhitten in een braadpan en hierin het rundergehakt om en om bakken en met een vork uit elkaar halen. Hittebron verlagen en de fijngehakte uien, knoflook, tomatenpuree, rozijnen, chilipoeder, bladselderij en de helft van het bier erbij doen en gedurende 30 minuten laten stoven. Op smaak brengen met peper en zout. De rest van het bier door het gehaktmengsel roeren. Ondertussen de aardappels schillen en koken, met een stamper fijnmaken en de melk en kaas door de puree roeren. De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. Een vuurvaste schaal insmeren met boter, het gehaktmengsel in de schaal doen en afdekken met de aardappelpuree. Ovenstand op 170 graden Celsius zetten en de schaal gedurende 15 minuten in de oven zetten, totdat er een bruin korstje is ontstaan. Verdelen over voorverwarmde borden. Serveer hierbij plakjes tomaat en komkommer, radijs en een milde mosterddressing. Drink er een gekoeld glas Bush Amber bij.

Terug naar overzicht