Terug naar overzicht

Kapucijners met tempé, bosuitjes en Westmalle Trappist Dubbel

november 2010

KOKEN MET BIER

 

Kapucijners met tempé, bosuitjes en Westmalle Trappist Dubbel

 

Ingrediënten voor 4 personen: 400 gram kapucijners, uit pot of blik, uitgelekt, 2 teentjes knoflook, 200 gram tempé, 2 bosuitjes, 2 eetlepels (zoete) sojasaus, 2 eetlepels zonnebloemolie, voor de marinade, 8 eetlepels Westmalle Trappist Dubbel, 4 eetlepels zonnebloemolie, peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze: Knoflook schillen en in stukjes snijden. Bosuitjes in (schuine) stukjes snijden.  Tempé, verkrijgbaar in Oosterse- en Indonesische toko's, in gelijkmatige reepjes of blokjes snijden. In een schaal of mengkom de reepjes of blokjes tempé in een mengsel van sojasaus, zonnebloemolie en het bier gedurende 2 uur marineren. Na het marineren de reepjes of blokjes met keukenpapier deppen. Vier eetlepels olie in een wok verhitten en de reepjes of blokjes tempé roerbakken. Uitgelekte kapucijners erbij doen. Goed roeren en verwarmen, de rest van de marinade toevoegen en de stukjes knoflook en bosui erdoor roeren. Eventueel extra bier gebruiken. Naar smaak 2 theelepels sambal oelek of een fijngesneden klein Spaans pepertje erdoor roeren. Met drooggekookte witte rijst of couscous serveren. Een gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken.

 

 

Terug naar overzicht