Terug naar overzicht

Bierragoƻt met wilde paddestoelen

december 2011

KOKEN MET BIER
 
Bierragoƻt met wilde paddestoelen
350 gram schoongemaakte wintergroenten, zoals winterpeen, ui, prei, knolvenkel, 40 gram boter, 40 gram bloem, 1 flesje Amstel bockbier, 1 kg schoongemaakte paddenstoelen, 2 teentjes knoflook, takjes kruiden zoals tijm, majoraan, selderij, zout, peper.
 
Breng in een pan met 1 liter water de groenten aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten ongeveer 30 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon en kook hem in tot de helft van de hoeveelheid. Laat de bouillon afkoelen.
Smelt de boter en roer er de bloem door tot een lichte roux ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer er het bier en de groentebouillon door. Breng het mengsel opnieuw aan de kook en voeg er de paddenstoelen en de knoflook aan toe. Roer de ragout goed door en laat hem ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg er tot slot de kleingesneden kruiden en wat zout en peper naar smaak aan toe.

Terug naar overzicht