Terug naar overzicht

Parfait glacé à la bière

september 2012

KOKEN MET BIER
 

Parfait glacé à la bière

Dit is een Frans recept voor een heerlijk zomers toetje. Misschien geeft september ons nog een aantal mooie warme dagen, dan zal elk maal een schitterend einde krijgen, als dit geserveerd wordt!
Ingredienten:
3 eieren
300 gr. Kristalsuiker
250 ml. Slagroom
Flesje Leffe blond
 
Bereiding:
Klop de drie eieren met een mixer op hoge snelheid schuimig. Doe de suiker samen met de Leffe in een pannetje en breng tot koken. Giet dan in een dun straaltje dit suiker/biermengsel op de eieren, al kloppend met de mixer, totdat alles goed gemengd is. Laat de kom in de koelkast afkoelen tot ongeveer 30°. Klop de slagroom net niet helemaal stijf en spatel het voorzichtig door de biermassa. Giet dit mengsel in dessertcoupes, zet weg in de vriezer gedurende zeker 2,5 uur. Als de coupes niet in de vriezer passen, neem dan lagere kommetjes om het te serveren.

Terug naar overzicht