KOKEN MET BIER
Parfait glacé à la bière
Dit is een Frans recept voor een heerlijk zomers toetje. Misschien geeft september ons nog een aantal mooie warme dagen, dan zal elk maal een schitterend einde krijgen, als dit geserveerd wordt! Ingredienten: 3 eieren 300 gr. Kristalsuiker 250 ml. Slagroom Flesje Leffe blond Bereiding: Klop de drie eieren met een mixer op hoge snelheid schuimig. Doe de suiker samen met de Leffe in een pannetje en breng tot koken. Giet dan in een dun straaltje dit suiker/biermengsel op de eieren, al kloppend met de mixer, totdat alles goed gemengd is. Laat de kom in de koelkast afkoelen tot ongeveer 30°. Klop de slagroom net niet helemaal stijf en spatel het voorzichtig door de biermassa. Giet dit mengsel in dessertcoupes, zet weg in de vriezer gedurende zeker 2,5 uur. Als de coupes niet in de vriezer passen, neem dan lagere kommetjes om het te serveren. |